Hő- és füstelvezetés, természetesen – új szereplőkkel

Rendkívül bonyolult és igen hosszadalmas folyamat zárult le Franciaországban, az Adexsi háza táján – az eredmény pedig alapjaiban változtatja meg a hő- és füstelvezetők, valamint a felülvilágítók piacát.

2016 a változások éve volt az Adexsi-nél: a céghálózatból fúzióra lépő leányvállalatokról, bonyolult utódlásról és letisztázott, megújított termékvonalról lehetett hallani. 2017-től az Adexsi vállalatcsoporton belül összesen három leányvállalat – a Bluetek, az Essertec és a Souchier-Boullet – gyártja majd a termékeket. Ennél azonban jóval többről van szó; a változások mélyrehatóan érintik az eddigi termékstruktúrát, mi több, márkaneveket is.

Új, egyszerűbb termékvonal: igényekre szabva

Kép 007A legfeltűnőbb változások természetesen a termékstruktúrában jelentkeznek. A termékvonal jelentős egyszerűsítésen esik át: a régi, fragmentált palettáról bizonyos, eddig ismert márkanevek (mint például a Hexadome) eltűnnek, helyettük pedig három új márkanév bukkan fel:

  • a Souchier-Boullet,
  • az Essertec, valamint
  • a Bluetek.

Ez utóbbi a hazánkban is ismert és méltán népszerű Hexadome, valamint a SIH (és a Sodilight) házasításából jött létre.

A termékeket – melyek közül a Bluetek és a Souchier-Boullet termékek gyártása Franciaországban, míg az Essertec termékeké Németországban folyik – anyaghasználatuktól függően három nagy csoportra bonthatjuk:

  • „angol típusú” termékcsalád, minthogy ide az alumínium és üveg felhasználásával készült hő- és füstelvezetőket soroljuk;
  • „német típusú” termékcsalád, amely a PVC és PMMA kupolákat egyesíti,
  • „francia típusú” termékcsalád, amelyben az acél és polikarbonát hő- és füstelvezetők találhatók meg.

Jól látható, hogy az új vállalati struktúrában minden igényre van javaslat, hiszen a négy franciaországi és egy németországi gyár egységes koncepció alapján dolgozik a természetes hő- és füstelvezetéssel kapcsolatos megoldásokon.

Gyártói kompetenciák

Hogy jobban eligazodhassunk a három új márkanévvel jelzett termékek között, érdemes sorra venni, melyik gyár/márkanév milyen kompetenciákat képvisel.

  • Bluetek: természetes megvilágítás, természetes szellőzés, természetes hő- és füstelvezetés, árnyékolás
  • Souchier-Boullet: természetes szellőzés, építészeti és akusztikai füstelvezetés, energiamenedzsment, tűzgátló rendszerek, füstszakaszolás, adiabatikus hűtés
  • Essertec: felülvilágítók, kupolák, hő- és füstelvezető rendszerek, tető-vízelvezető rendszerek

A legfontosabb tudnivalókkal kapcsolatos magyarázó ábrák pdf formátumban ide kattintva tölthetők le.

A változások hatásaként a négy franciaországi és egy németországi gyár egységes koncepció szerint dolgozik azon, hogy a legmodernebb természetes hő- és füstelvezetési megoldásokat jutassa el a megrendelőkhöz. A változásokat a gyártó fokozatosan vezeti be. Azok teljes bevezetéséig a honlapunkon található háttér- és segédanyagok, tervezési segédletek használhatók. Az új információkat és magyarázatokat azok érkezésekor folyamatosan közzétesszük.