Hő- és füstelvezetés, természetesen – új termékekkel

 

Ahogy arról korábbi hírünkben beszámoltunk, rendkívül bonyolult és igen hosszadalmas folyamat zárult le Franciaországban, az Adexsi háza táján – az eredmény pedig jócskán átformálta a termékskálát, amelyeket itt Magyarországon is jól ismerhetnek a beruházók és a tervezők.

 

A márkaneveket és a különböző kompetenciák elosztását tekintve sok változás történt az Adexsi-nél. Azonban ami a termékeket illeti, természetesen figyeltek a kontinuitás fenntartására – vagyis nem kell gyökeresen új méretezéssel és termékekkel számolni.

De mit jelent mindez a gyakorlatban? A Bluetek-termékskála esetén a gyártó konkrétan meghatározza, mire érdemes figyelni az új termékek beépítése előtt.

  • A katalógusban megadott méret a tetőnyílás (a kupola alsó nyílásának) mérete.
  • A Bluetek kereskedelmi referenciamagassága a beépítés helyén mért belső magassággal egyenlő.
  • A hő- és füstelvezetők elnevezéseiben történt változások:
    • egy nyílószárnyas: Standard (ferde lábazat) és Max (két szélterelő, ferde lábazat)
    • dupla nyílószárnyas: S, M, L és XL; ebben az esetben kiemelhető, hogy adott névleges mérethez a legmegfelelőbb hatásos áteresztő felület társítható, ami mindennél nagyobb tervezői szabadságot biztosít
  • Az alap mindegyik kupolatípusnál változatlan marad.

Az új méretezéssel, a termékekkel, lábazatokkal stb. kapcsolatos információ pdf formátumban ide kattintva tölthető le.

A változások hatásaként a négy franciaországi és egy németországi gyár egységes koncepció szerint dolgozik azon, hogy a legmodernebb természetes hő- és füstelvezetési megoldásokat jutassa el a megrendelőkhöz. A változásokat a gyártó fokozatosan vezeti be. Azok teljes bevezetéséig a honlapunkon található háttér- és segédanyagok, tervezési segédletek használhatók. Az új információkat és magyarázatokat azok érkezésekor folyamatosan közzétesszük.